¿Quines passes seguir per a reformar casa teva?

Si has pensat a fer algun tipus de reforma al teu immoble, són moltes les decisions que hauràs de prendre. Per això, hem cregut oportú dedicar aquest post a totes elles, perquè et resulti més fàcil afrontar-les i així sentir-te tranquil durant tot el procés. 

¡Comencem!

Una paraula clau, “planificació”

Aquesta és la paraula que més t’ajudarà durant tot el procés. I per on començaríem? Doncs bé, en primer lloc, necessitem saber si el què demana els nostre immoble és una reforma integral, parcial o d’una sola estança. Per això, hem de fer un anàlisi previ i detallat de la situació actual, llistant tots els canvis que s’haurien de dur a terme.  

Una vegada hem resolt aquest primer dubte i tenim clar què volem fer, passaríem al següent pas…  

El primer esbós  

Aquest primer esbós ens ajudarà a visualitzar quin serà el resultat després de les accions que duguem a terme, fins i tot encara que la reforma es vagi a fer de forma escalonada.   

Aquest primer esbós pots fer-lo tu mateix gràcies a programes de disseny com pCon Planner (https://pcon-planner.com/es/descargar-aplicacion-gratuita-planificacion-espacios/gracias/), senzill d’utilitzar, tot i que requereix de cert aprenentatge. De totes formes, el següent pas seria contractar a una empresa experta, que et podrà mostrar la seva proposta de disseny i també el cost associat a tot el projecte. 

¿I quin cost tindrà la reforma? 

Són diferents les variables que influiran en el cost total de la reforma, aquí llistem algunes de les més importants: 

  • L’ús de l’immoble: ja que no serà el mateix la reforma del nostre propi immoble, que la d’una casa que posarem en lloguer. 
  • L’estat inicial: la situació de l’immoble en el moment de la reforma també serà un gran condicionant, ja que, si està en mal estat, pot suposar la necessitat de reforçar ciments i l’estructura del mateix.  
  • La ciutat i l’accés: No serà el mateix reformar un immoble a Barcelona, que fer-ho en un d’un poble remot. Així com tampoc serà el mateix fer-ho en un immoble situat en ple centre històric, que un situat a la perifèria.  
  • El grau d’intervenció: tot i que creiem que els metres quadrats són el condicionant més important, no ho són. Per contra, el grau d’intervenció si que és concloent. No és el mateix haver de canviar el teulat, que no fer-ho. O haver de canviar la instal·lació elèctrica o les finestres, que poder mantenir-les.  
  • Les qualitats: És evident que de qualitats, materials i acabats n’hi ha per a tots els gustos i totes les butxaques. Per això, el tipus que escollim condicionarà més o menys al nostre pressupost.  

Una vegada tinguem resposta a tots aquests punts, podrem tenir un cost aproximat del què suposarà la reforma. I amb això, aniríem al següent pas…  

Les llicències

La llicència que s’hagi de sol·licitar, dependrà de la magnitud de la reforma.  

Si es tracta d’una reforma on es modifiqui significativament l’estructura de l’edifici, s’alteri la seva distribució o la seva superfície, s’haurà de sol·licitar la llicència d’obra major a l’ajuntament pertinent. 

Ara bé, si es tracta d’una reforma menor com pintar parets, reformes de fusteria, serralleria ,etc., necessitarem saber si l’ajuntament requereix tenir una llicència d’obra menor, o únicament serà suficient amb informar a la junta de propietaris perquè avisi a la resta de veïns.  

Materials i acabats

Una vegada tenim el disseny i la llicència tramitada, és hora d’escollir els materials i els acabats. Sempre és bo deixar-se aconsellar pel professional que dugui a terme la reforma, encara que lògicament els nostres gustos i preferències jugaran el paper més important.  

Calendari

I ara que ja tenim tot tramitat, els materials escollits i l’empresa preparada per començar, és el moment d’ajustar la reforma a un període de temps.  

Esperem que aquesta informació hagi estat d’ajuda i que emprenguis la reforma de la teva llar amb tranquil·litat i moltes ganes. 

¿T’has decidit? ¡Compta amb nosaltres!

Si t’has decidit i necessites que t’ajudem amb la reforma de casa teva, posa’t en contacte amb nosaltres! Estarem amb tu durant tot el procés, des del primer esbós fins al tancament de l’obra, passant per la tramitació de les llicències, l’elecció dels materials i acabats, amb un preu tancat i respectant els terminis d’entrega.

 CONTACTA’NS 

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.