Reforma integral: què has de tenir en compte

Poden ser diversos els motius que et poden portar a voler fer una reforma integral al teu habitatge. Des de la necessitat de canviar-la per necessitats del futur, o simplement perquè és una casa antiga que necessita ser modificada. És per això que aquí et mostrem alguns punts a tenir en compte abans d’iniciar-la.

1. Pren nota del que necessites

En primer lloc és important tenir clar què és el que necessites i quines característiques vols que tingui l’espai en el que duràs a terme la reforma. Quantes habitacions necessites? Banyera o dutxa? La cuina és suficientment gran? Per això, et recomanem que prenguis nota de tot perquè el resultat compleixi 100% amb el que tens en ment.

2. Dibuixa la nova distribució del teu habitatge

Una vegada tinguis clar què és el que necessites, recomanem fer un dibuix de la distribució ideal dels espais. En aquest moment, et sorgiran dubtes que t’ajudaran a definir el resultat final de la reforma integral de casa teva.

3. Aconsegueix assessoria professional i demana diversos pressupostos

Aquest és un pas clau. Perquè tot i que hagis vist una infinitat d’imatges d’espais reformats a Internet, no tots encaixaran amb el que tu vols o el teu espai. Així que el més recomanable és que busquis assessoria a través d’un estudi d’arquitectura, un enginyer civil, fuster, etc. Requerirà inversió, però t’evitarà perdre diners a posteriori.

Ara bé, és important que no et quedis només amb la primera assessoria que rebis. Sempre és bo tenir més d’una opinió. Perqué si bé és cert que hi ha professionals que treballen molt bé, els seus costos i recomanacions poden ser massa elevats; poden existir altres opcions que s’adaptin més a la teva butxaca. Així que demana més d’un pressupost.

A més a més, és essencial que desis un fons per a imprevistos. Perque tot i que la reforma es planifiqui de forma correcta, sempre pot sorgir una despesa no prevista, amb el que és millor estar preparat.

5. Compara pressupostos i contracta a un bon equip de professionals

Quelcom que t’ajudarà a valorar les opcions rebudes és informar-te dels serveis que t’ofereixen aquestes empreses, facis una revisió de les reformes que han dut a terme i analitzis tota la documentació i qualitat dels materials i marques amb els que treballen.

Per exemple, a ABSOLUTE PROPERTIES estem especialitzats en reformes integrals. Aquí pots consultar algunes de les reformes que hem dut a terme per als nostres clients.

6. Contracte i garanties

Tenir un contracte és la millor forma que tens per garantir la qualitat de la reforma i els materials, els temps d’execució i entrega, i aconseguir així una major tranquil·litat durant la reforma integral del teu habitatge.

També és important que l’empresa disposi d’una assegurança de responsabilitat civil, per a poder cobrir possibles avaries o inconvenients que poden sorgir durant l’obra, especialment respecte als veïns.

7. Coneix els permisos que necessites

Les llicències d’obra són els permisos que necessites per a fer reformes en el teu habitatge independentment de l’envergadura que tinguin. Donat que les competències en matèria d’urbanisme són municipals, serà al teu ajuntament on hauràs de presentar la teva sol·licitud. No solen tenir un preu elevat i se solen obtenir de manera ràpida.

8. Estigues atent a tots els processos i… tingues paciència!

Tots sabem que, durant la reforma integral del teu habitatge, poden haver-hi coses que no t’agraden o poden sorgir imprevistos. Per això, si quelcom no t’agrada, és millor que ho comentis des del primer moment; i, si sorgeix alguna cosa que entorpeixi l’obra o provoqui que aquesta s’allargui, hauràs de tenir paciència, perquè no podrà estar enllestida en dos dies.

9. Gaudeix de la teva nova llar

A vegades hi ha obres que sembla que no s’hagin d’acabar mai, sobretot les que es duen a terme a pisos antics, on els imprevistos solen sorgir més sovint. Per això, el millor és que t’ho prenguis amb humor i no et desesperis. Quan s’hagi acabat, veuràs que ha valgut la pena i començaràs a gaudir de la teva nova llar.

En definitiva, el més recomanable si decideixes dur a terme una reforma integral a casa teva és que planifiquis molt bé tot i que apostis pel millor equip de professionals.

Si necessites més informació i vols que t’assessorem, posa’t en contacte amb nosaltres!

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.