Cuines obertes, avantatges i inconvenients

Considerem que una cuina és oberta quan comparteix espai amb una altra estança, que normalment sol ser el menjador. Fa anys, aquest tipus de cuina es veia únicament a apartaments petits, donat que el seu objectiu era aprofitar l’espai al màxim.

En l’actualitat, són molt més comunes, inclòs en cases grans. I es que els pocs metres quadrats amb els que compten els habitatges avui en dia i els canvis d’hàbits de les famílies, ha provocat que la demanda d’aquest tipus de cuina sigui cada cop més alta.

Això si, com tot, una cuina oberta compta amb els seus avantatges i els seus inconvenients. Vols saber quins són? Te’ls expliquem!

Avantatges d’una cuina oberta

  • És més lluminosa > perquè aprofita la llum del menjador, que sol comptar amb vàries finestres i inclòs sortida a un balcó.  
  • Permet cuinar acompanyat/da > perquè mentre cuines, pots compartir moments en família i/o parella.
  • Dóna sensació d’amplitud > perquè en tirar envans i crear un sol espai, sempre donarà sensació d’amplitud. A més a més, en comptar amb més llum, sempre es veurà més ampli.  Això si, procura que la decoració del menjador i la cuina siguin similars en quan a estil.  
  • Permet menjar a la cuina > perquè moltes cuines tancades no tenen espai suficient per posar una taula o una petita barra. Aquestes, per contra, compten amb aquests elements com a elements separadors, amb el que permeten menjar en aquest mateix espai.  
  • Està tot més a mà > perquè com pots accedir de forma més ràpida des de qualsevol punt del menjador, parar i desparar la taula es converteix en una tasca molt més fàcil.  

Inconvenients d’una cuina oberta

  • No es poden contenir les olors > malgrat tenir una campana extractora o obrir les finestres, hi ha menjars que desprenen una forta olor que s’escampa per tota la casa.  
  • El desordre queda a la vista > perquè tenir una cuina oberta significa haver de tenir-la sempre impol·luta, el què obliga a recollir immediatament després de dinar o sopar, quelcom que no sempre és possible.
  • El soroll pot molestar > perquè electrodomèstics com la nevera o el rentavaixelles solen ser sorollosos de per si. Però, a més a més, utilitzem la liquadora, l’extractor, la fregidora i d’altres que poden resultar realment molestos.  
  • Cuinar és menys  íntim > perquè per molts, cuinar, és sinònim de desconnexió i intimitat per evadir-se. Però, amb una cuina oberta, es perd completament aquesta opció.  

Aquestes serien les avantatges i els inconvenients més destacables. Ara bé, sempre existeixen solucions intermèdies que ens poden aportar una cuina oberta, però salvant aquests inconvenients, com col·locar una paret de vidre.

I tu, ets més de cuina oberta o tancada?

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.