Com estalviar energia a casa

Vivim en una cultura acostumada al consumisme excessiu, sense ser realment conscients de la despesa que suposen alguns dels nostres hàbits. Per això, el consum energètic ha augmentat molt en el pas dels anys, afectant no només a la nostra butxaca, si no sobretot en el medi ambient.

Vols conèixer alguns trucs que t’ajudaran a estalviar energia a casa? Continua llegint!

Reemplaçar les bombetes

Aquest és un dels canvis més fàcils de fer. Si encara tens llums halògens a casa, canvia-les per bombetes led o de baix consum. Són més cares, sí, però la seva vida útil també és superior.

Evitar el consum silenciós

Estem acostumats a deixar endollats tots els aparells que tenim a casa, quan la majoria d’ells ni tan sols els utilitzem diàriament. Pensem que, en la manera “standby”, ja no consumeixen. I res més lluny de la realitat. Així que recorda desendollar-les a la nit i quan no els estiguis utilitzant.

Rentar amb aigua freda

Sabies que un 11,8% de l’energia que paguem a final de mes, correspon a l’activitat de la rentadora? I és que l’esforç que fa escalfant l’aigua per a rentar la roba, és una de les causes que la fa un dels electrodomèstics que més consumeix. Així que, per què no rentar la roba amb aigua freda? Per sort, avui dia comptem amb potents detergents que no necessiten altes temperatures per a actuar. A més, la teva roba ho agrairà també.

Prendre dutxes curtes

I és que no és necessari donar-se una dutxa de 20 minutos diàriament. Un dia cada cert temps? Clar, per què no. Però tenir-ho com a costum pot provocar un increment en la factura de centenars d’euros a l’any. Així que amb 7 minuts seria suficient per a endreçar-nos de manera completa i impecable. Un altre truc que també funciona? Tancar l’aigua mentre ens ensabonem.

Apagar les llums

El consell més senzill per excel·lència. La llum suposa un 20% de la despesa energètica que tenim a les nostres cases, per la qual cosa apagar-les quan no les necessitem, pot significar un bon estalvi.

Baixar la temperatura del calentador

Molts dels fabricants de calentadors, estableixen una temperatura mitjana de 60°, una temperatura excessiva punt per a l’ús humà i fins i tot perjudicial per a les canonades. Per això, l’adequat seria baixar-ho a 40°, una temperatura de la qual no notarem diferència a la dutxa, però sí en la nostra butxaca.

Ajustar la potència contractada

Perquè no totes les famílies són iguals, igual que no és igual el seu consum d’energia o els metres quadrats de les seves cases. Per això, l’ideal és ajustar la potència i establir la tarifa contractada en aquella que millor s’adeqüi a cada cas concret.

I tu, segueixes algun altre truc per a estalviar energia? Deixa’ns els teus consells en comentaris, volem llegir-te!

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.