Com dissenyar l’interior de casa teva?

Dissenya l’interior de la teva llar

Dissenyar l’interior de la teva llar requereix que sàpigues com distribuir bé tots espais d’acord amb les teves necessitats. Així que hauràs de pensar en quin és el propòsit de cada espai, l’ambient que desitges crear, l’harmonia, el color, la textura i altres detalls. 

Per fer-ho, hauràs de considerar també el mobiliari i la seva forma, així com l’equipament adient per a cada un d’ells. Donat que no és el mateix dissenyar una cuina, que un menjador, la teva habitació o la dels nens. 

Per això, i per facilitar-te la vida, existeixen una sèrie d’aplicacions i pàgines web, o webapps, orientades al disseny d’interiors, on podràs crear els planells de l’interior de casa teva. No són complicades d’utilitzar i són de gran utilitat. Pots utilitzar RoomStyler, una aplicació que té més de 120.000 mobles en 3D de qualitat superior. 

Així, sabràs per endavant com es veurà l’interior de la teva llar, on podràs moure a més dels mobles, la parets i podràs canviar fins i tot els pisos. També, podràs canviar els colors de tot l’interior per a que reflecteixi el disseny pensat per a cada un dels espais.  

Pautes per dissenyar l’interior de casa teva

Existeixen algunes pautes per a dissenyar l’interior de casa teva, que són importants i que has de considerar: 

Propòsit de l’espai

El primer pas és definir el propòsit de l’espai, dit d’una altra  manera, definir per a què serviran cada una de les estances. Per això: 

 • Tingues en compte l’estil de vida i les costums de la teva família, els hobbies i les activitats que fan de forma quotidiana.  
 • Enumera i identifica la quantitat d’espais que necessites, perquè no et manqui un armari o un estudi. 
 • Pensa en quins espais es poden combinar, com la cuina i el menjador, l’habitació i el vestidor, etc. 
 • Dibuixa un planell de cada espai i col·loca els mobles que millor s’adaptin a cada una de les necessitats.  

L’ambient que desitges crea

Tant si penses en un ambient relaxat o un ple d’energia, hauràs de definir:

 • La gama de colors a utilitzar en cada espai: càlids o freds.
 • Els materials i les textures, ja siguin càlides i naturals, o artificials i llises. 
 • Els objectes a col·locar per generar contrast en mida, forma i color, entre d’altres. 

La idea és unir totes aquestes coses per evitar espais monòtons i crear efectes estimulants acord amb l’ambient que es desitja crear. 

Dissenyar l'interior del teu immoble requereix que pensis en quin és el propòsit de cada espai, l'ambient que desitges crear, l'harmonia, el color, la textura, la il·luminació i altres detalls. Vols alguns consells? Segueix llegint!

Harmonia

És important que els espais de l’interior de casa teva reflecteixin harmonia, és a dir, que atorguin calidesa, naturalitat i benestar. Així que, si tens un espai asimètric, pots accentuar aquesta situació o crear una falsa sensació de simetria utilitzant elements decoratius que tinguis a mà. Per aprofitar l’asimetria de l’espai, pots: 

 • Buscar un punt focal, que pot ser una finestra, una porta, una xemeneia o inclòs una pintura i, al voltant d’ell, recrear un ambient simètric. 
 • Aconseguir que l’espai es vegi més alt, utilitzant línies verticals a les parets.
 • Accentuar l’asimetria de l’espai, col·locant objectes alts i baixos. 

Color y textura

Color i textura són dos aspectes que t’ajudaran a decorar casa teva, ja que serveixen per emfatitzar el propòsit de l’espai i aconseguir l’ambient que desitges crear. El color pot influir en la textura i viceversa, així que poden complementar-se per ajustar-se al que busques. Pren en compte que: 

 • Els colors càlids són tons utilitzats amb l’objectiu de crear àrees estimulants i alegres. Inclouen el verd cítric, els grocs, els ocres, taronges, vermells i fúcsies.
 • Els colors freds són utilitzats per crear atmosferes fresques, relaxants i tranquil·les. Inclouen el verd fosc, els tons blaus i els morats. 
 • Si utilitzes tres tons d’un mateix color en un espai, inclou algunes textures per evitar que sigui un lloc monòton. 

 Il·luminació

Un aspecte que no has d’oblidar, perquè és part primordial de la decoració és comptar amb la il·luminació correcte, la que sigui apropiada per a cada espai. Donat que la il·luminació permet crear ambients que ens ajuden a gaudir dels nostres espais:  

 • Aprofita al màxim la llum del dia, així que no cobreixis les finestres. 
 • Utilitza miralls, per a crear la sensació de tenir més espai i afegir més llum. 
 • Avalua on col·locaràs làmpades de paret, de sostre o de peu, perquè la llum artificial permet crear espais agradables. 

Detalls

Inclou en el teu habitatge, tots aquells detalls que converteixin la teva casa en la teva llar, com coixins, cortines, llibres, discs, pintures, fotos i flors, entre d’altres. Tots aquells elements que t’identifiquin i reflecteixin la teva essència

Vols que t’assessorem en el disseny de casa teva?

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.