Habitatge intel·ligent. Com integrar la domòtica a casa teva?

Imagines un habitatge on totes les teves tasques estiguin automatitzades? Seria meravellós que puguis controlar la majoria de les activitats de la teva llar, només prement un botó.  

Per si no ho sabies, gràcies a la domòtica és possible desenvolupar i controlar múltiples responsabilitats i accions, tot i estant fora de casa. Integra la domòtica a la teva llar, i tindràs un habitatge intel·ligent que et brindarà comunicació directa amb els teus, i t’estalviarà temps, energia i t’oferirà seguretat i confort. 

Però… Què és la domòtica?

Es un sistema de tècniques que permet l’automatització de les tasques al teu habitatge i altres activitats, per així fer-te la vida més fàcil i plaent. Cada sistema es pot configurar per a adaptar-lo a les característiques de casa teva i s’acciona a través d’un dispositiu mòbil.  

Per a construir un habitatge intel·ligent, el primer que has de fer és establir prioritats d’acord a les teves necessitats i al que desitges assolir amb l’automatització dels sistemes. Després, contacta amb un especialista en sistemes de domòtica per a que t’ofereixin vàries alternatives, i així puguis escollir millor el teu pla personalitzat. Un assessor especialitzat t’oferirà equips de domòtica per centralitzar la recepció de senyals, que faran la seva tasca d’acord a cada tipus d’instal·lació. 

Beneficis d’un habitatge intel·ligent

Automatització de la llar

Les cases intel·ligents més noves, et permeten programar un robot perquè et trobis el menjar fet en arribar; només cal que introdueixis els ingredients i obtindràs el teu menú a l’hora justa. I el frigorífic t’avisarà sobre si falta un ingredient, enviant-te un missatge.  

També pots programar el rentat de la roba, la neteja dels pisos, el tallat de la gespa i la neteja i climatització de la piscina. Podràs activar o desactivar a distància qualsevol electrodomèstic, en cas d’alguna eventualitat. 

Aquest tipus de tecnologia és de molta utilitat per a persones amb alguna discapacitat o mobilitat reduïda.

Seguretat

Integrant la domòtica a la teva llar, tindràs un sistema de vigilància complert. A través d’un sensor, s’activa una alarma quan detecta l’ingrés de persones alienes que poden representar un risc sobre la integritat física de la teva família o sobre la del teu habitatge.  A més a més, les càmeres de seguretat et permeten controlar què passa dins de casa teva mentre estàs fora. 

El sistema també et pot alertar en cas de fugues de gas o aigua, a la vegada que talla el subministrament i activa un dispositiu anti incendi.  

Estalvi energètic

A través de sensors que detecten la presència de persones, es redueix considerablement el consum d’energia. Les llums s’encendran només si hi ha persones en aquella àrea. També es pot comptar amb temporitzadors per a l’estalvi en calefacció i refrigeració de l’ambient; reduint pèrdues de calor o increments de la temperatura.  

¿Qué necesitas para integrar la domótica en tu casa?

  • Equips per a centralitzar la recepció de senyals o central de gestió domòtica. 
  • Suports de comunicació, com pantalles tàctils o mòbils, que permetin accionar-la a través d’una connexió a internet. 
  • Sensors que rebin la informació, entre ells: sensors d’aigua, temperatura, il·luminació, humitat de presència. 
  • Detectors per a fugues de gas, fum o incendis. 
  • Electrovàlvules o actuadors que executin accions una vegada els sensors emetin l’alerta. 
  • Interruptors.
  • Termòstats.

Ara que ja coneixes tot el què la domòtica pot fer per tu i per casa teva, la integraries a la teva llar? Deixa’ns els teus comentaris. 

Explica’ns el teu projecte

Deixa’ns les teves dades, explica’ns quin és el teu projecte i un dels nostres assessors especialitzats es posarà en contacte amb tu.

Protecció de dades personals

Utilitzarem les seves dades per a respondre consultes, enviar comunicacions comercials i realitzar anàlisi estadístics. Per a més informació sobre el tractament i els seus drets, consulti la política de privacitat.